• 10 keskikokoista, kuorineen keitettyä, kuorittua perunaa
  • 5cm pätkä purjoa
  • 1/2pss retiisejä (noin 10)
  • 1rkl hienonnettua persiljaa
  • 5-6 hienonnettua tuorebasilikan lehteä
  • Yksi maustekurkku
  • *)5rkl oliiviöljy (Espanjal. Dauro-merkkinen saa esim.keittiöelämää -kaupasta)
  • *)2rkl riisiviinietikkaa
  • *)1rkl Dijon-sinappia, esim maille-merkkistä
  • *)1rkl vaahterasiirappia
  • *)1rkl pieniä kapriksia hienonnettuna
  • *)1/2tl vastarouhittua mustapippuria
  • *)1/4tl vastarouhittua valkopippuria

Kuutioi jäähtyneet perunat sekä maustekurkku arpanopan kokoisiksi kuutioiksi. Halkaise purjonpätkä pituussuuntaan ja leikkaa se sitten niin ohuiksi renkaanpuolikkaiksi kuin mahdollista. Viipaloi retiisit niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista. Sekoita nämä sekä persilja ja basilikan lehdet keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta valmis kastike rehusekoituksen päälle. Sekoita rehuja kunnes ne ovat yltympäriinsä kastikkeessa. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti. Jos tämä ei ole hyvää, niin sinussa on vikaa.