• 1 nyljetty kani 1,5 kg
  • 1-2 porkkanaa
  • 1-2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kasvisliemikuutio ja 0,5 l vettä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 1,5 tl sinappia, dijon
  • 1-3 tl suolaa lisätyn nesteen määrästä riippuen

Voitele kani öljyn, valkosipulin, timjamin, rosmariinin ja mustapippurin seoksella ja jätä maustumaan jääkaappiin yön yli. Hiero aamulla pintaan 0,5 tl suolaa ja anna maustua vielä muutaman tunnin ajan. Ota kani odottamaan huoneenlämpöön n.1h ennen kypsentämistä. Kuullota palastellut porkkana ja sipuli voissa pannulla ja täytä kani näillä. Valmista kasvisliemi ja lisää siihen sinappi. Valitse valurautapata kanin koon mukaan sopivaksi, siten että kani puoliksi peittyy, kun lisäät kasvisliemen. Lisää tarvittaessa vettä ja vaikka muutama sipuli ja porkkana. Vettä lisätessäsi muista lisätä vastaavasti suolaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen alla, kunnes kani on kypsä (1,5h). Ota pata uunnista, katkaise saksilla etu- ja takakoivet ruhosta ja siirrä toiseen kattilaan. Nyhdä sitten haarukalla ruhosta loppu liha irti ja siirrä kattilaan. Kaada liemi kattilaan lihojen sekaan. Tarkista vielä suola tässä vaiheessa. Anna lihojen hautua kattilassa pienellä teholla sen aikaa, kun perunat kiehuvat kanin kaveriksi.