• 500g hapankaalia
  • 500g kalafileetä paloina (hauki, kuha tai sampi)
  • 3rkl voita
  • 1 silputtu sipuli
  • 1 paloiteltu suolakurkku
  • 1-2 hapahkoa paloiteltua omenaa
  • 1/2 rkl vehnäjauhoja
  • 2rkl silputtua tilliä
  • Mustapippuria
  • 1/4tl suolaa
  • Korppujauhoa
  • Voita paistamiseen

Huuhtele hapankaali ja purista sihdissä kuivaksi. Kuullota sipuli keskilämmöllä ja lisää sitten kaali ja laske lämpö pienimmälle. Peitä kannella ja anna hautua pehmeäksi, noin 15min, lisää omena hautumisajan puolivälissä ja ripottele samalla mukaan jauhot. Siirrä puolet seoksesta voideltuun uunivuokaan, lisää kalapalat, suolakurkku, tilli, mausta suolalla ja pippurilla, lisää sitten loput kaalista. Ripottele pinnalle korppujauho, ruskista 200-asteisessa uunissa. Voit koristella oliiveilla, marinoidulla sienillä ja säilykehedelmillä. Kanna pöytään.